20220702_130030%20%282%29.jpg

Lämmin perunasalaatti keltasen pussin perunoista on maistunut kesäkuummallakin. Muutama savustetun nieriän pala sopi salaatin kanssa.

Kylän kaupoista minun piti kirjoittaa tänäään. Kylän K-kaupan Jouko  siirtyi eläkeläiskaartiin, joten uusi kauppias tuli ruoriin. Joukolla oli kolme kauppaa ja yksi täällä meidän kylällä. Jouko aloitti täällä ostosten kotiinkuljetuksen 6ja puoli vuotta sitten, ja joka viikko näiden vuosien aikana hän toi tilaamani tavarat kotiin. Lomat hänellä jäi pätkälomiksi.

Uuden kauppiaan tapasin eilen. Oli mukava tapaaminen, en vaan muistanut kysyä voiko hänen etunimeään käyttää blokissa, kerron sen joskus myöhemmin.

Jouko ei ollut vielä antanut kaupan päätettä uudelle kauppiaalle, niinpä hän soitti onko minulla käteistä jolla voin maksaa ostokset. Onneksi oli käteistä.

Nuori yrittäjä hämmästeli asumaani taloa ja siitä tuli paljon juttua. Sanoin hänelle heti etunimeni eikä minua saa teititellä. Sitä tuntee itsensä entistä vaivaisemmalta kun teititellään!

 Erityisen huomaavainnen nuori yrittäjä oli lähtiessään. Oli huomannut rappuritilällä kaksi muovipussia joissa oli vanhoja perunoita ja vihanneksia. Palasi kysymään onko nämä menossa jäteastiaan. Voiko olla huomaavaisempaa palvelua!

Muutama vuosikymmen sitten tässä kylässä oli SOKlla kaksi myymälää, OTKlla oli mymmälänsä ja vielä yksityinen ruokakauppa. Harjun Eevan kaupassa oli kankaita ja erilaisia tarvikkeita.

Nyt olemme onnekkaita tästä K- kaupasta, joka palvelee laajalla valikoimalla ja kotiinkuljetuksilla.