20220926_143244%20%282%29.jpg

Tämän syksyn tyrnisato oli ennätyksellinen. Eeva tuli auttamaan poimisessa eikä hänkään yltänyt ylimpiin oksanhankoin. Hänen ideansa oli laittaa viesti kylän fb sivulle, että marjat odottavat tällä poimijaansa. Oli mukava että keksittiin tämä tapa tarjota ihmisille mahdollisuus. Heikki poimii tässä taivutellen ylimpiä oksanhankoja. Hänen mielestään karviaisten kerääminen on vaikeampaa kuin piikittäisten tyrnien. Sää suosi eilen, oli mukavan lämmintä ja aurinkoista. Istuin puutarhatuolilla ja muisteltiin Heikin kansa kylämme vanhoja asioita.

20220926_165928%20%284%29.jpg

Sari poimi maanantaina muutaman litran ja sanoi että soita heti jos Heikki ei saa loppuja poimittua, hän hoitaa loput. Sari tulikin heti soitettuani, ison mustan koiransa kanssa. Hän taivutteli versoja reippaasti, nopsasormisena hän poimi pensaat tyhjiksi nopeasti.

Oli mukava kohdata näitä nuoria henkilöitä. Sarin mukaan lähti kolme pienta Terhin tainta ja yksi Tarmon taimi. Heikki tilasi omaan puutarhaansa seuraavat juuriversoista kasvavat tyrniversot.

Tästä muutamasta pensaasta olen antanut vuosien myötä juuriversotaimia neljään eri puutarhaan. Tiheäksi kasvanut tyrnimaa lakkaa tuottamasta satoa.

  Otin kuvan Sarista kun hän tuli kertomaan, että nyt sato on korjattu. Suunnittelimme jo yhteisiä juttuja tulevan kesän varalle!

Tämän vuoden sato oli mahtava. Itselle poimittiin 20 litraa, Sari ja Heikki saivat noin 5 litraa yhteensä.