Sain istutettua kellarissa talvehtineet daalian juurakot tammien alle, jossa ne ovet kukkineet syyspuolella, vaikka eivät ole saaneet mitään esikasvatusta. Raapaisen vähän piennarta, asettelen juurakot aloilleen, lisään vähän multaa kasvimaalta ja peittelen juurakot tammien lehdillä. Siinä ne odottelevat lämpimiä päiviä ja keväthallojen menemisia. Sain homman tehtyä ja katselin työn tuloksia, kun vierreeni tuli  84 vuotias naapuri, oli ajellut polkupyörällä tapansa mukaan.  Haimme istumapaikat, hän aurinkoon ja minä kuumissani talon varjon suojaan. Kertasimme kevään kulkua ja tulevan kesän kasvusuunnitelmia, Kolmen Hedelmän Mehua nautiskellen. Hänellä on oikein puutarhajyrsin jolla hän muokkaa kasvimaansa kylvökuntoon, minulla on vain lapio, harava ja talikko, raskainpia töitä varten rautakanki.

         Vieraani ihmetteli onko Lauri nukkumassa, lukemassa? Laurihan oli rannalla katiskoilla ja kun uusi 100 euron katiska antaa vain pieniä ahvenia, hän oli suunnitellut paikkaavansa vanhan rikkinäisen katiskanpohjan niinkuin ennenkin on tehnyt. Pyysin häntä tuomaan vanhimmasta katiskasta aitakehän, jolla saan tukea kasvavia taimia ja etenkin pioneja.

         Laurihan tulikin, ja muovipussi oli puolillaan pikku ahvenia. Kutsuin häntäkin mehulle,sillä rantapenkan kiipeäminen ottaa voimille, mutta eihän Lauri tapansa mukaan ehdi levähtämään ennenkuin on hoitanut  ajattelemansa tehtävät. ( siis yksi ei).Toinen" ei "oli kun piti viedä se katiskan aitakehä muiden tukikaarian kasaan. Sitten jo maistui mehukin!

        Puutarhakierrosta jatkettiin ja talon takaa esittelin tämän täydessä kukassa olevan onnenpensaan,  jonka alun olen saanut juuri tältä naapurilta vuosikymmeniä sitten

        Lopuksi herkistyttiin kuuntelemaan keväistä konserttia, soivaa metsää!