20200114_173639%20%282%29.jpg

Täytyy ihmetellä, voiko kotijuuston valmistus olla näin helppoa? Jääkaapissa oli vanhalla päiväyksellä yksi litra maitoa ja vielä vanhemmalla puolikas kokomaitoa, lisäksi oli rasia kermaviiliä.

Nettiä selatessa mieleen on jäänyt ohje kotijuuston valmistamiseen etikan avulla ja sitä halusin kokeilla

Maito kuummennetaan ohjeen mukaan 88 asteeseen, lisätään suola ja etikka, tässä ohjeessa 3 rkl maitolitraa kohti. Heti etikan lisäämisen jälkeen juusto alkoi erottumaan.

Siivilän suojasin Sini pikasiivousliinalla, joka oli mainio tuote tähän hommaan. Muutaman tunnin valumisen jälkeen juusto oli valmista maisttavaksi.

Juustoa kertyi niin paljon että laitan osan pakastepussiin, levynä pakastettuna sitä on helppo murennella kasviskeittojen höysteeksi