Laurin syksyllä, metsätöissä ilmaantuneen rakkosyövän hoito oli 6.3. edennyt vaiheeseen, että leikkaus eli rakon poisto ja avanteen laittaminen oli hoitotoimenpiteenä.

    Agressiivisen syövän hoitovaihtoehdot olivat sädehoito tai avanne. Kirurgin mukaan leikkauksella saadaan syöpä poistettua ja hyväkuntoisena Lauri valitsi rakon poiston ja avanteen. Olihan naapurin tytölle laitettu sellainen jo nelikymppisenä, yli kolmekymmentä vuotta sitten. Lauri oli aivan luottavainen, onhan hän toipunut elämänsä aikana kolmesta vakavasta tilanteesta. Aivohalvaus oli viisikymppisenä, ohitusleikkaus seitsemänkymppisenä, ankara munuaistulehdus ja virtsaumpi jonka aikana hän oli katetrin varassa neljä kuukautta. Eturauhasen höyläys hoidettiin Mehiläisen sairaalassa.

    Rakonpoistoleikkaus ja avanteen laittaminen on taitavan kirurgin vaativaa työtä. Tämän teki Laurille Anders Kotsar 6.3. 2012. Sairaalasta oli luvattu soittaa tilanteesta, mutta sieltä ei vaan kuulunut mitään, ja Eevakin soitteli aika-ajoin kuulumisia vaikka tiesin toimenpiteen vaativuuden, soitin annettuun numeroon klo 17 ja sain kuulla että Lauri oli heräämössä. Siispä leikkaus oli ohi. Annettiin uusi puhelinnumero valvomoon jonne potilaat siirretään heräämöstä. Soitin valvomoon kahdeksalta, mutta Lauri oli edeleen heräämössä. Odottelin taas kymmeneen ja soitin valvomoon ja kyselin Laurin tilannetta. Hän oli edelleen heräämössä, mutta hoitajat puhuivat keskenään, että annetaanko tässä erikoisessa tapauksessa heräämön numero johon saa soittaa. Niinpä soitin heräämöön ja hoitaja sanoi ettei hän voi nyt  puhua koska laittaa  juuri Laurille ravintolaitetta ja hänet siirretään heti valvomoon.

     Sanoin ettei minulla ole muuta kuin terveiset Laurille: "että Ullan tulppaneista tulee kaunis taulu" Hoitaja aivan ilahtui että sellaiset terveiset hän kyllä välittää. Lisäksi tytöt Amerikkaa myöten olivat huolissaan ukkinsa tilanteesta, senkin hoitaja lupasi kertoa Laurille.

     Ulla, meidän lähes ysikymppinen ystävä, toi kimpun tulppaaneja Laurille viikko sitten ja sai mukaansa kaksi kammihtaa, eli neljä Laurin kesällä tekemää saunavastaa selänpesijää korvaamaan. Tulppanit olivat mielestäni kauneimmillaan joten aloin maalata taulun niistä.

    Toipuminen vaativasta leikkauksesta alkaa ja opetteleminen uudenlaiseen tilanteeseen.