Kerran jouduin jo perumaan kutsun hammaslääkäriin, nyt sain sovittua uuden ajan Laurille. Lauri oli ihmetellyt ikenissä olevaa karheutta ja sieltä mureni pieniä murenia hampaita pestessä ja kynnellekin oli saanut muutaman lohkeamaan.

     Mitäs tehdään, kysäisi lääkäri kädestä tervehdittyään. Lauri vastasi ettei tiedä mitä tehdään, mutta kertoi ongelmansa. Tästä hampaasta oli puolikas poistettu 14 vuotta sitten. juuri ennen sydämen ohitusleikkausta. Lääkäri katsoi vaivan paikkaa ja huudahti, mikäs tämä on , poisti ikenestä pari puolensentin hauraannäköistä palaa. ja senjälkeen ei kielessä tuntunut karheutta. Eihän tämä voi olla leukaluuta, ihmetteli meille toisillekin. Otettiin kuitenkin röntgenkuva ja siinä näkyi selvästi juurihoidettu puolikashammas ja sen vieressä poistetun puolikkaan alue.

     Katseli huolellisesti kaikki hampaat ja ihasteli: "perkules, onpas hampaat" Tällä kerralla ei ollutkaan muuta tehtävissä!

    Olin varautrunut TAYS in lääkärin määräämällä antibiootin reseptin kotelolla, se kun sopi Laurille aiheuttamatta mitään sivuoireita, ja josko sitä voisi kirjoittaa hampaanpoiston jälkeen. Olihan minulla myöskin mukana napapiikin nimi, sehän loppui vasta neljä päivää sitten