Hakkuu%20tapionm%C3%A4ell%C3%A4%20030.jp

Tällä entisellä ruishalmeella on jo vuosikymmeniä kasvanut, nyt jo lahoamaan alkanut kuusikko. Nyt kantojen vuosirenkaista voi laskea milloin pelto jätettiiin metsittymään. Harrin käsissä moto tekee hakkuutyötä. Soitin Liisalle tästä hakkuusta ja hän ihmetteli miksen mennyt kokeilemaan moton kyytiä! Olisihan se ollut melkoinen kokemus?

Hakkuu%20tapionm%C3%A4ell%C3%A4%20026.jp

Hannu kerää aukolta, onko se nyt kuormaaja vai mikä tämän laitteen oikea nimi lieneekään, moton pienille kasoille kaatamat puukasat tienvarteen sahalle kuljetettavaksi. Tällaisessa ikivanhassa kuusikossa oksia on niin paljon, että ne kerätään pois että seuraavat työt onnistuvat. Meillähän harrastetaan jatkuvaa kasvatusta, siis hakattu alue istutetaan uusilla taimilla heti kun se on mahdollista. Tälle alueelle tosin jo viime syksynä laitettiin muutama ämpärillinen tammenterhoja isojen kuusien juurille. Nyt seurataan tuleeko kuusikon tilalle tammimetsikkö?

Hakkuu%20tapionm%C3%A4ell%C3%A4%20041.jp

Kaadettut tukit saavat heti kyydin sahalle. Tällaisen laitteen peruutus vaatii oman taitonsa.

Hakkuu%20tapionm%C3%A4ell%C3%A4%20053.jp

Kuormaus käynnistyi ja kohta nämä puukasat saavat uuden elämän. Erilaisina tuotteina ne lähtevät valloittamaan maailmaa.