20191129_102520%20%282%29.jpg

Syksyllä säilötyt omenalohkot ja tyrnimarjat saavat kaverikseen rusinoita ja näistä kehkeytyy pienellä vaivalla aivan uudenmakuinen keitos. Rusinat keitetään pehmeiksi, tyrnit käyvät sauvasekotuksella muodonmuutoksen ja siemenet siivilöidään, samoin kuorineen keitetyt omenalohkot hienonevat. Perunajauhosuurus yhhdistää maut uudeksi elämykseksi.

 Tänään uutisoitiin kauppojen tutkimuksesta yksineläjien ruokaostoksista. Se tutkimus ei paljon uutta tietoa antanut. Nuorilla ei ole tuntumaa siitä, mitä herkkuja itse voi tehdä. Vanhat ihmiset luottavat entisiin tottumuksiin ja valmistavat mieleisiänsä ruokia itse. Kokeilemalla uutta, löytää itselle sopivia makuja.

Kauppojen ja valmistajien uutuustuotteita kannattaa kokeilla. Tosin energiapatukat ja erilaiset sipsit jäävät ensi-ihastuksen jälkeen puoliksi syötyinä lojumaan, kun ruisvoileipä maistuu kaikkein parhaimalta välipalalta.