Sienisalaatti%20002.jpg

Kauniiksi ruskistui murotaikinaan valmistettu piirakka. Onneksi nämä piirakat saa tehtyä tarvikkeista, joita löytyy jääkaapista ja pakasteesta. Ohutpohjaisessa vuoassa pohjakin paistuu mureaksi. Neljäsosa piirakasta maistui heti lämpimänä, osa joutui pakasteeseen ja pari palaa jääkaappiin välipaloiksia.

Sienisalaatti%20006.jpg

Löysin pakasteesta suolasieniä vuodelta 2014. Ohjeita hain taas netistä, ja ainoa oikea tuntui olevan kermakastikkeeseen valmistettu sienisalaatti. Sehän on tuttu ohje jo lapsuudesta ja mieleni teki kokeilla jotain muuta näihin ehkä ikääntyneisiin suolasieniin. Sipulin kanssa hakkasin sienet palasiksi, siinä silpuli jo vähän niinkuin marinoituu. Uhkarohkeasti laitoin kerman sijasta öljytilkan hakkeluksen sekaan. Hyppysellinen sokeria ja muutama pisara Rajamäen etikkaa olivat tämän salaatin mausteet.

Aloitin syömisen päällystämällä ruisleivänpalan salaatilla, ja yksi pala leipää ei riittänytkään välipalaksi, oli maku niin mainio. Mieto öljyn maku sopi hyvin näihin voimakaan makuisiin suolasieniin.