Piirakat%20009.jpg

Vasta kolmas ja viimeinen pellillinen tuotti sopivasti tummia ja rapsakoita piirakoita.

Kuulin Annalta, että kylään Siwan tilalle tullut K-kauppias voi toimittaa tilattuja ostoksia kotiinkuljetuksena. Annahan ei kuljetusta tarvitse, uudella vempeleellä hän kulkee kauppamatkat raippaasti.

Otin netistä tietoja uudesta kauppiaspariskunnasta ja sieltä selvisi, että molemmat ovat tästä pitäjästä lähtöisin ja rouva on käynyt tätä meidän kyläkoulua ja ollut 5-6 luokalla Laurin oppilaana.

  Sovittiin että K-kauppias toimittaa kotiinkuljetuksena tilaamani ostokset ja kuljetus maksaa muutaman euron. Eilen oli minulla kauppapäivä, luulen että viikon ruokatarvikkeet on nyt jääkaapissa.

Tilasin kaksi litraa täysmaitoa ja sainkin niistä keitetyä riisipuuron piiirakoita varten. Ja tulihan piirakatkin valmiiksi, mutta paistamisessa alkoi olla ongelmia. Uunia ei tahdo saada millään niin kuumaksi, että paistaminen onnistuisi kunnolla. Vasta viimeinen pellillinen paistui rapsakoiksi niinkuin piirakoiden pitää paistua.

Siinä puuroa keitellessä luin sen kauppalaskun, jonka maksoin kauppiaan päätteellä, maksutapa joka sopii minulle parhaiten. Muuten lasku oli niinkuin pitääkin, mutta sitä sovittua kuljetusmaksua ei ollut lisätty laskuun. Sen haluan kuitenkin maksaa sopimuksen mukaan.