Vihre%C3%A4%20keitto%20003.jpg

Pienempi kurpitsa kohtasi kumppaninsa tänään kattilassa. Kasvimaalla olen kasvatellut taimesta  lähtien näitä vihaneksia juuri tätä varten. Purjot, persilja, lehti-ja palmukaalit, leikkopavut saavat avukseen nämä Hellevin ja Paulin kasvattamat kurpitsat ja kesäkurpitsat. Pilkon kasvikset ja kiehautan pienessä vesitilkassa niitä sen verran, että pehmiävät ja niistä on talvella helppo valmistaa erilaisia ruokia.

Vihre%C3%A4%20keitto%20007.jpg

Koneella surautin kaikki aineet soseeksi. Minä pidän kovasti persiljasta kaikkien ruokien mausteena ja aikamoisen tukun sainkin ujutettua näiden kasvisten mausteeksi. Muutaman parsakaalinnupun keitin erikseen ja lisäsin rasiohin kokonaisena vähän niinkuin koristeeksi. Kaikkiaan 15 rasiaa valmistui tällä kertaa talven maukkaita keittohetkiä varten.