Eilisen Tampereen reissun jälkeen en kuunnellut mitä Laurilla oli sanottavaa kylpyhuoneen hanojen korjauksesta. Soitin meidän putkiremontin vuonna 1968 tehneen liikkeen nykyiselle toimijalle, selostin etteihän tämä nämä laitteet ole ikuisia. Kylpyhuoneen kylmävesihana sinkoili aika-ajoin pitkin lattiaa ja ammetta, kappaleita haettiin ja koetettiin sijoitella paikolleen, suihkussa ilman silmälaseja se oli joskus työlästä. Saunanpuolen hanaa ei saanut kunnolla kiinni avaamisen jälkeen. Niinpä remonttimies luvattiin heti aamusta. Tämä ammattimies kävi meillä aikoinaan öljylämmitystä hoitamassa, mutta silloin hänellä oli tuuhea musta parta. Nyt parta oli tuuhea, mutta harmaan värinen.

      Katseli hetken työmaata ja käväisi hakemassa verstaalta lisää tarvikkeita ongelmat kartoitettuaan. Kulumiahan laitteesta löytyi ja rikkoituneet osat korvattiin tarpeen mukaan. Kun asialla on ammatimies, hän löytää oikeat ratkaisut . Vessan lavuaarin hanaa katsoessan hän totesi itsellään olevan samanlaisen, oli löytänyt jostain kierrätyspaikasta, hänen mielestä perempi kuin uusi.

     Kuiskasin siinä työn lomassa Laurille,että katsoisikohan tuo vielä vessojen vesitilannetta. Laurin kanssa muisteltiin pyttyjen olevan sodanaikaisia, mutta valkoparta totesi niiden olevan 1950 luvulta ja mekin myönnettiin, että silloin oli talossa varmaan tehty remontia ja muutettu puulämmitys öljylle ja vessanpytyt olivat silta ajalta. Vesisäiliön ongelma oli ylivuotaminen. Se on meillä vaivannut vuosikymmeniä, monenlaista korjausta on kokeiltu, mutta Lauri oli luopunut  jo yrittämisestä. Tuumittiin että vaihdetaan sitten kun saadaan kunnallinen vesi-ja viemäri kaavoituksen yhteydessä. Mutta tämä ammatimies, valkoparta huomasi heti viat ja tiesi myöskin korjaustavan. Irroitti säiliön imurin ja rapsutteli kynnellän siitä ja vesijohdoista ruosteet ja sakat pois laittoi ja asensi uusia tiivisteitä ja varaosia, pani osat paikalleen ja päästi veden virtaamaan. Tämä työvaihe, kahden vessan vesisäiliön kuntoon saamiseksi, kesti noin 20 minuuttia.

   Kun remonttimies peruutteli autoaan kylätielle, seisoimme Laurin kanssa suu auki, onko se noin helppoa kun osaa? Tuli pihaan kahdeksalta, kävi hakemasa verstaalta tarvikkeita, teki työnsä, lähti yhdeltätoista kotimatkalle.