Pari päivää Lauri pähkäili lohjennutta hammastaan. Tänään sitten lehtien lukemisen jälkeen alkoi huokailla, mistähän sen hammalääkärin numeron löytäisi. Ajateltiin ensin palveluesitteitä, oli kunnan terveyskeskuksen numerot, ei mitään hammashoitolasta. Sanoin että katso netistä, johon Lauri että; pöh!

      Kaivettiin esiin oikea puhelinluettelo, sieltähän se löytyi hammashoitolankin numero.  Kello oli puoli yksitoista Laurin soittaessa sinne, asiansa esiteltyään vasteus oli: sopiiko tänään kello 11 ? Sopihan se!

     Vähän siinä vaihdettiin vaatteita ja Lauri pesi tietysti hampaansa. Pianhan se 20km menee, kun liikenettä oli vähän, niinpä olimme hammashoitolan pihalla kymmentä vaille 11.

       Nuori hammaslääkärityttö oli ollut oikein tehokas ja miellyttävä. Lohjennut oli hoidettu ja etuhampaan lohjenneen paikan alta oli löytynyt lisää hoidettavaa johon lääkäri oli laittanut lääkepaikan, jonka hoitoa jatketaan kolmen kuukauden kuluttua. Kumpaankaan ei tarvinnut laittaa puudutusta.

      Kylälle oli saatu aikaan toritapahtuma, monine myyntikojuineen. Siellä tapasi paljon tuttuja ja ensimäinen kuuluminen oli meiltä tämä nopea kutsu hammasläärin pakeille

      Torilta ostettiin tyrnirouhetta ja tietysti lörtsyjä.