Ikkunat%20pesty%20002.jpg

Eilen päiväunien jälkeen tartuin toimeen, jota olin jo kauan suunnitellut. Siitepölyn peittämistä ikkunoista katsottaessa ei näe ulkona olevaa maisemaa, vaan siitepölyn harmaat juovat osuvat näkökenttään.

Olen jo kauan käyttänyt staattista liinaa pölyjen pyyhkimiseen sisätiloissa, ja kokeilin mitä liina mahtaa ikkunoiden siitepölylle. Olihan siitä vaivaa, piti hakea pitkävartinen ikkunapesin halkoliiteristä ja raahustaa pihalle. Kolme ikkunaa pyyhin tällä, Laurin varustamalla, juuri pienempään ruutuun sopivalla lastalla. Tuon pienemmän ruudun jätin kuitenkin pyyhkimättä, että saisin verrata tekemäni työn jälkeä. Työn tekemiseen kului tätä arvokasta maallista aikaa noin kymmenen minuuttiia, kun ei ota huomioon sitä oivallukseen käytettyä aikaa.  Ei sitä näin ulkoa kuvattuna erota, mutta sisältä. katsoen suurempi ruutu on puhdas ja toisessa on harmaat juovat jäljellä.

Ikkunat%20pesty%20007.jpg

Jalkalehdistä en ole vielä ottanutkaan kuvia tätä kesänä. Ei sitä vaan pysty kyykistymään niin alhaalle, että saisi kaikki kukat tallennettua.

Ikkunat%20pesty%20009.jpg

Sinivaleunikoiden vierelle olen varustanut tuolin ja siinä on mukava istua ja katsella kuinka kimalaiset häärivät kukissa ja tiedossa on hyvä sato siemeniä Maatiaiselle lahetettäväksi.