Tänään alkoi sadonkorjuuaika tositoimin. Kahden suuren talvikurpitsan varastoiminen tulevan talven keitoksiksi. Nyt ne vielä olivat pehmeäkuorisia ,mutta otin kuitenkin siemenet talteen kuivumaan Maatiaisen siemenlähetyksiä varten. Pilkoin kurpitsat suureen kattilaan, vähään veteen, mukaan pilkoin pari purjoa ja muutaman lipstikan lehdykän. Keitin kurpitsat pehmeiksi ja soseutin ne vielä sauvasekoittimella.  Joukkoon pilkoin pari kourallista persiljaa. Jäähtyneen soseen purkitin 20 pakastusrasiaan ja yhdestä annoksesta keitin meille makoisan kurpitsakeiton, joka smetanan kanssa nautittuna antoi viitteitä tulevan talven herkkuhetkistä.

     Maut koekeitossa suolan lisäämisen jälkeen olivat kohdallaan. Persiljasta, purjosta ja lipstikasta löytyivät oivat kumppanit miedolle talvikurpitsalle.