Perunoita%2C%20marjoja%20ja%20sukkia17.9

Nyt on tapahtunut niin paljon, ettei tiedä mistä alottaisi. Kuitenkin sovittiin Hellevin kanssa, että haen heiltä perunoita joita he ovat varanneet minulle. He ovat kasvattaneet tätä Nicola- lajiketta, ja ovat mieltyneet sen makuun. Näistä valmistuu varmasti makoisia perunapiirakoita, minun herkkujani.

Meillä oli Hellevin kanssa sama vaiva, heräiltiin öisin jalkaterien suonenvetoihin. Kokeilin kerran Pirjon Laurille kutomia alpakkalankasukkia, eikä voi muuta kuin ihmetellä, kertaakaan en ole sen jälkeen herännyt yöllä nilkkojen suonenvetoon. Hellevin vaivat loppuivat myöskin alpakkasukkien avulla, jotka Eeva toimitti Helleville. Meidän mielestä se on uskomaton juttu ja ihmettelyn aihe.

Perunoita%2C%20marjoja%20ja%20sukkia17.9

Lankatalo Tapion kaupasta olen tilannut lankoja kaksi kertaa kolmen kerän erissä. Ne sopivat hyvin kirjekuoreen ja posti tuo ne postilaatikkoon ja lähetyskuluja on vain kaksi €. Kuudesta kerästä olen kutonut neljät sukat, noista viimeisistä puuttuu kärkikavennus.. Nuo edessa olevat vaaleat sukat on Impivaaralangasta, pidän niitä päivisin sisäsukkina. Alpakkalakka on ihanan pehmeää ja helppoa kutoa, harmi kun en pysty kutomaan noista sienillä värjäämistäni villalangoista joita on vielä jäljellä kopallinen. Huomisessa postissa tulee taas uusi kolmen kerän lähetys alpakkalankaa, siitä on varattu osa naapurille.

Perunoita%2C%20marjoja%20ja%20sukkia17.9

 Eilen illalla olin menossa jääkaapille puoli yhdeksän aikoihin ja vähän hätkähdin, kun pihalla hehkuivat auton takalyhdyt. Hermo piti kuitenkin ja sytytin rappuvalon, enkä eteisen valoa ollenkaan. Kostihan siellä soitti juuri ovikelloa. Että olisi tuolla autossa vähän tavaraa. Kysyin, onko tälläkertaa mukana kalaa vai lintua. Puolukoitahan siellä tälläkertaa oli. Puhdistin ne juuri eivätkä ihan sopineet varaamaani ämpäriin. Pyysin Pirkonkin sisälle ja katselimme muutaman jutun minun blokista. Muistelimme samalla menneitä aikoja, tällä kertaa vähän murheellisina.

   Voi olla että Kosti ja Pirkokin saavat lämpimät alpakkasukat.