Hiiri%C3%A4%20varten%2010.11.2014%20003.

Onnistuuko näillä pyydyksillä? Kuuntelin eilen illalla Vain Elämää lähetystä tv:stä, maaten olohuoneen sohvalla. Yhtäkkiä alkoi vasemman silmän näkökenttään ilmaantua mustia nopeita välähdyksiä. Hieraisin silmiä, ajatuksella että aivoissa on jotain hämminkiä, Mustat välähdykset keskilattialla taukosivat, mutta kohta niitä alkoi ilmaantua uudelleen. Pomppasin pystyyn kahdelle jalalle, tuli pieni paniikkireaktio, kirkumista ja jotain muuta. Keskellä lattiaa kirmaili iso hiiri, iso myyrä tai pieni rotta, musta se oli, enkä siinä hädissäni muita merkkejä huomannut.

Tv: n katselu päättyi siihen. Rupesin keittiössä lataamaan juustosyötillä ainutta hiirenloukkua. Siinä samalla jostain ilmaantui ehkä se olohuoheesa ollut elukka, pinkoi eteisen pöydän alle ja sitä tietä painui lämpöjohtojen raosta näkymättömiin, lattian alle tai ihan kellariin asti

 Makuuhuoneen ovet suljin huolellisesti ja unta sai odotella. Tavallisesti kuljen yölliset reissut hämärässä, kun ovet on auki ja ikkunoista tulee hämärää valoa. Nyt tömistelin kuuluvasti ja valot lisäsivät näkyvyyttä.

 Soitin aamulla Pirkolle naapuriin, että onko heillä hiiret ilmaantuneet sisätiloihin.  Heillä olikin juuri lähtö Tuurin kauppaan ja lupasivat ottaa kyytiläiseksi. Mikko Keskiseltä löytyikin melkein kaikki minulle tarpeellinen. Hiirenloukkuja- ja syöttejä. Maalauspohjia hain vielä Kyläkaupasta.

 Tiedän kyllä mikä lemu leviää syötteihin kuolleista eläimistä. Sirottelin yhden pussillisen kellariin ja autotalliin, pyydyksiä laitan sisätiloihin erilaisilla syöteillä varustettuna.