Lensiv%C3%A4t%20pihalle%201.7.2014%20009

Katseltiin keväällä Annan kanssa tätä vähän heikkokasvuista soilikkia.  Se virkosi kevään mittaan, ja sai aikaiseksi muutaman kukankin. Eilen lattiaa siivotessa huomasin muutaman mauriaisen vikeltävän lattialla. Oli niitä niin paljon että rupesin etsimään niiden alkulähdettä. Oliko vanha kirjoituspöytä alkanut hapristua? Availin laatikot, eihän siellä ollut mitään mauriaisiin viittaavaa. Lopulta huomasin pöydällä tämän vaivaisen kukan, kohotin sen ruukusta ja hups, ruukku oli puolillaan mauriaisenmunia!!

Se sävähdytti sen verran, että sain aikamoisen alkukantaisen reaktion. Juoksutin ruukun rapuille ja heitin sen kaaressa nurmikolle. Olisi pitänyt malttaan sen verran, että olisin saanut kuvattua tämän pesärakennelman.

Lensiv%C3%A4t%20pihalle%201.7.2014%20011

Tämäkin orkidearuukku oli jo saanut uudet asukkaat. Tässä jo hermo piti, sain kuin sainkin kuvattua sen rappusilla. Kasvi joutui räystään alle sadevesikäsittelyyn puoleksi päiväksi. Illemmalla hain sille uudet karhunsammaleet. Liotin kasvualustaakin umpivedessä hyönteisten karkoittamiseksi. Jos hyvin käy, tämä kasvi kukkii jo jouluna.