Punajuurikeitto%20004.jpg

Näistä kirjoista ja lisäksi vielä netistä hain ohjetta punajuurikeitolle. Ohjeita oli niin paljon, että huomasin taas kuinka muuttuvaista ruoka voi olla, vaikka käytettävissä on rajallinen määrä  tarvikkeita.

Punajuurikeitto%20001.jpg

 Sain Hannulta hänen kasvattamiaan porkkanoita ja punajuuria joista oli tarkoitus valmistaa ruokaa. Oli tarpeen lukea erilaisia valmistustapoja. Keitettyä lihaa otin pakasteesta pienen rasian, raastoin kaksi punajuurta ja porkkanan hautumaan pilkotun sipulin kanssa pieneen öljytilkkaseen. Kaalia minulle ei ollut, se on yksi osa melkein jokaisessa punajuurikeiton ohjeessa. Pakasteessa oli pieni pussi lehtikaalia joka sopi keittoon. Valkosipulia laitoin yhden kynnen verran keitokseen. Persiljaakin oli yhdessä ohjeessa. Minun persilja oli jo hiukan pakastekuivattua, olikin vuodelta 2014, laitoin sitä runsaasti ja se antoi makua niin, että maistamisen jälkeen sai unohtaa viinietikan lisäämisen.

Yhdessä ohjeessä oli maininta että keittoa voi pakastaa.