Amiraali%20007.jpg

Eilinen Rauli myrsky taivutteli rajusti rantametsikköä. Mitään vahinkoa ei kuitenkaan tapahtunut. Näihin rajuhinkin myrskyihin on jo totuttu ja niihin osaa jo varautua. Vettä meillä täytyy varata, sillä siitä tulee puute heti, kun sähköä ei ole saatavana. Tällä kertaa odoteltiin sähkön palautumista 14,5 tuntia, mutta tämäkään aika ei aiheuttanut mitään vahinkoa. Pakaste, joka alkaa olla täynnä säilöttyjä tuotteita, ei ollut moksiskaan sähkön puutteesta.

Amiraali%20034.jpg

Niinpä se taas oli, että myrskyn jälkeen poutasää. Amiraalit lentelivät kukasta kukkaan ja tankkasivat hätäisesti. Sudenkorennot lentelivät lämpimässä säässä, joka oli niille sopivaa, mutta minun täytyi jo valita varjoinen paikka, jossa seurasin perhosten ja sudenkorentojen liikkeitä.

Amiraali%20038.jpg

Aamutunteina oli kuitenkin sen verran viileämpää, että sain poimittua viimeiset tyrnit pensaista. Tämä Terhi lajike olikin helppo poimittava, sillä marjat olivat pitempikantaisia kuin Tytin ja Raisan marjat. Lisäksi marjoja oli harvemmassa, kun taas Raisan marjat olivat tiiviissä ryppäissä.

Varmistin taas netistä kuinka tyrni kasvustoa voi uusia ja ohjeen mukaan leikkasin kaikkein korkeimmat versot sopivalle korkeudelle. Tyrnit ovat siitä hyviä poimittavia, että tuolilta istuen voi hoitaa homman