Eilen oli Pepen siunaus-ja muistotilaisuus hänen viimeiselle matkalleen. Koko kylä oli saattamassa ja muistelemassa häntä. Laurin kanssa tapasimme Pepen ja Jaakon viimeisen kymmenen vuoden aikana Eläkeliiton erilaisissa tilaisuuksissa aina pari kertaa kuukaudessa. Viimeisin tapaaminen oli Eläkeliiton Tavataan Taas tilaisuus syksyllä. Siitä lähtien Pepen vointi heikkeni ja seitsemän viikon hoitojakson jälkeen voimat loppuivat.

     Pepe aitona savolaisena  ilahdutti meitä Tarinatuvassa savolaishuumorilla, pienillä muistelmilla, runoilla ja vilkkaalla keskustelulla. Savolaisten laulu laulettiin Pepelle vuorollaan. Seuraavaissa Tarinatuvan tapaamisissa muistelemme jälleen Pepen aktiviteettia yhdityksemme hyväksi.

    Erityisen hauskoja muistikuvia meille kaikille jäi Nuorisoseuran Naistenkutsujen "Tahvo" esityksen tiimoilta. Tahvo oli  Mailan kirjoittama ja ohjaama esitys suomalaisesta miehestä  ja hänen elämänsä naisista. Äiti ensin ohjasi kovalla kädellä, sitten koulussa opettaja näytti valtansa . Saihan Tahvo vaimonkin, ja anopin osa lankesi Pepen osalle. Tytär piti Tahvoa peukalonsa alla. Anopin tullessa taloon Tahvo joutui karkotetuksi talostaan siivousvimmaa pakoon.Näillä harharetkillä Tahvo törmäsi ihanaan näkyyn, lähes alaston sulokas nainen hurmasi Tahvon niin ,että Tahvo kaatui tiedottomana maahan. Siitä herätessään ja muistellessaan ihanaa näkyä hän hurmaantui tanssiessaan unelmiensa kanssa, kunnes huomasi lompakkonsa ja rahansa kadonneen. Ainoa Tahvon vuorosana oli hyvin voimakas kirosana. Mutta olihan se niin ihana muisto.  Siitäpä Tahvon elämä taantui , tuli sairaudet, hoitajat ja viimein Tahvo päätyi palvelutaloon jossä vietti viimeiset vuotensa ystävättärensä hellässä seurassa konjakista nauttien.  Railin esittämää etenevää dialokia säesti Pirkkoliisan pianolla soittamat elämäntilanteisiin sopivat sävelmät. Esitys päätyi kaikkien esittämään yhteilauluun Kodin kynttilät.  Tätä me kyläläiset muistelemme lämpimänä yhteisenä tapahtumana.

    Tätä Maila muisteli myöskin muistotilaisuudessa, samoin kuin esityksiä Eine Laineen ojauksista, joissa Pepe oli ollut mukana. Nämä osallistumiset tähän mieluisaan harrastukseen oli Pepen omaistenkin muistikuvissa.

     Muistelemme ehkä Tahvoa ja koulun 110 vuotis juhlaa. jonka yhdessä historianäytelmässä Pepe esitti koulun keittäjää, ensi kesänä Maijan kanssa, katselemme  VHS kasetit jos Maijan mies saa laitteet toimimaan. Itse olemme Laurin kanssa täysiä tumpeloita uudessa tekniikassa.