Sieniretki%2011.9.2014%20007.jpg

Löytyi syksyinen kuva koivunkantosienistä, hain kuvaa lampaankäävistä, sitä ei löytynyt.

 Eilisellä kauppareissulla ostoskoriin päätyi jauhettua maksaa, ei sitä ollut ostoslistaan merkitty, mutta mielessä kaihersi maksapateen maku ja sen valmistusohjeet. Usein ohjeissa on mausteena anjovista, mutta sen maku tuntui nyt vieraalta maksapateessa. Selasin omia vanhoja ohjeita ja netin ohjeet kävin holellisesti läpi. Joissain ohjeissa makua oli antamassa oliivinpalaset. Ohjeita sovelsin sitä mukaa mitä kaapeista tuntui löytyvän.  Jotenkin en saanut mielestäni lampaankäävän aromia yhdistettynä maksapateeseen. Hauduttelin pieniksi pilkotut sienet voissa melkein kuiviksi. Tämä oli niin innostavaa, että siinä unohti olevansa vanha ja vaivoista ei ollut tietoakaan.

Jauhettua inkivääriä ei löytynyt kaapeista, tuoretta on aina pakkaskaapissa, raastoin sitä mukaan, avasin Ullalta saamani Hennessypullon, siitä ruokalusikallinen riitti maustamaan seoksen. Paistoin seoksesta neljä pihviä, joista sai jo tuntuman onko maut kohdallaan. Pateevuan vuorasin pekonisiivuilla ja paistoin seoksen vesihauteessa.

  Sen tiedän että maksapatee ilman säilöntäaineita ei säily jääkaapissa pitkään ja tuskin sitä voi pakastaakaa, niinpä soitin Ullalle kysyäkseni hänen kuulumisiaan. Hän ilahtui kovin lupaamastani tuliaisesta.

Sieniretki%2011.9.2014%20001.jpg

Eilinen päivä meni ilman tv-uutisia. Netistä näin eduskunnan kannan parisuhdelakiin. Tiesin kuinka vauhkoina mediat olivat asian tiimoillta, halusin suojata itseni tältä vouhkaamiselta. Onneksi Teemalta tuli hyviä elokuvia koko illaksi.