Joulup%C3%B6yt%C3%A4.jpg

Annin halusi kuvata jouluaterian oikein tuolille nousten. Kaikki aterian ruuat on katettu samalle kattaukselle ja mahdollisimman lähelle ruokailijaa. Joku valitsee vain silakat ja sillin, joku syö vain lohta ja niin edelleen, hyvin valikoiden. Kinkku meillä korvataan parilla porsaan fileselän palalla, sitä syö useimmat, tosin Annille tehdään lihapullat. Jos filepaloissa olisi ollut puolen sentin rasvakerros, siitä olisi saanut hyvä maun laatikoiden kastikkeeseen. Nyt jotain jouluisista mauista jäi puuttumaan.

 Kerran elämäni aikana olen onnistunut kinkun paistamisessa. Se olikin niin hyvä, että palatessamme Laurin kanssa Porista Laurin kummisedän luota Tapaninpäivänä, oli kinkusta vain kaluttu potka jäljellä.

Lapsuudestani en muista, että kinkkua olisi ollut jouluaterialla. Parhaat palat suolatusta sianlihasta säästettiin isälleni savottaruuaksi.

Vesa%20lukee%20ja%20Eeva%20laulaa.jpg

Eeva ja Vesa lähettivät Helenalle jouluterveisinä Yrjö Jylhän Juoluevankeljumin, Vesa lukien osansa, Eeva laulaen. Nyt en muista missä paikassa Helana sattui Jouluna olemaan, mutta viesti tuntui menevän perille

Joulusuklaa%2026%2C12.2014%20007.jpg

Lounaan Joulupuuron ja luumu-rusinakeiton jälkeen ei enää jälkiruokia illan aterian päätteeksi kaipailtu. Näistä jokainen sai valita mieleisensä makupalan