Leip%C3%A4%C3%A4%2016.7.2014%20006-norma

Eilen leipominen onnistui hyvin. Hapanjuureen leivotut aamiaisleivät loppuivat, joten oli uusien aika. Tein jo välillä sämpylöitä joissa käytin kaurahiutaleita, olivathan ne hyviä ainakin lämpiminä, mutta eivat maistuneet enää aamiasella. Näissä leivissä käytin vanhaa pakasteessa ollutta hapanjuurta, ja samalla valmistin uutta juurta.

Leip%C3%A4%C3%A4%2016.7.2014%20002-norma

 Otin osan leipäjuuresta erilleen, lisäsin ruisjauhoja ja annoin juuren käydä iltapäivään

Leip%C3%A4%C3%A4%2016.7.2014%20008-norma

Pussitin hapanjuuren pakastusta varten. Pussista on hyvä taittaa sopiva palanen leipomista varten. Hapanjuurenpalanen on hyvä ottaa pakasteesta leipomispäivää edeltävänä iltana ja herätellä se toimimaan. Juureen leivottujen aamaisleipien maku on vailla vertaa.