Jo torstai-iltana sähkön tulo reistaili,räpsytteli vähän väliä. Tiesi varautua kynttilöillä ja tulitikuilla. Nukkumaan käytiin kymmenen aikoihin illalla, sähköä oli ollut jotenkuten, siispä lämpöpatterit olivat kutakuinkin lämmittämässä.  Puoli kahdeltatoista sähkön tulo oli loppunut kokonaan ja patterit alkoivat jäähtyä. Nukahdettiin kuitenkin, toivoen vain lyhyttä sähkökatkosta. Kahden aikoihin heräiltiin ja silloin tuntui jo viileältä. Laurille lisättiin joustava villapusero ja villaiset välihousut. Minä puin ylleni Laurin flanellisen pyjamantakin. Nukahdeltiin ja heräiltiin vähän väliä, Lauri sanoi nähneensä untakin. Neljän jälkeen vessan patteri oli kylmä, eikä unesta ollut enää tietoakaan. Puoli kuudelta huomattiin nälänkin jo kurnivan. Lisättiin villamyssyt päähän ja muutakin vahvempaa vaatetusta ja alettiin viritellä olohuoneen takkaan tulta. Kynttilöitä laitoin palamaan jokaiseen huoneeseen ja se antoi hämärää valoa liikuskella törmäilemättä.

    Siinä varhaistunteina valvoessa mietin jo aamuateriaa takkatulen loimussa. Pilkoin aamiaisleivät kulhoon ja valelin ne Neito-öljyllä, päälle puristin muutaman pisaran sitruunaa. Pieneen paistinpannuun laitoin nokareen voita ja sen ruskistuttua rikoin pannulle kaksi kananmunaa. Takan lämmössä munahyytelö valmistui ja leipiin tuli hieno paahtunut vivahde. Söimme herkullisen varhaisaamiaisen kuuden aikoihin.

    Lauri jäi kipinä-Mikoksi lisäillen takkaan puita. Minä aamu-unisena raukenin nukkumaan olohuoneen sohvalle, villasaalin alle. Laurikin leinee nukahtanut, sillä kahdeksan aikoihin havahduttiin sähkövalon välähdykseen. Jatkoimme kuitenkin nukkumista, takan lämmön turvin, tuntui lämpöiseltä, eikä talokaan ollut juuri kylmennyt. Ulkolämpö oli nollan vaiheilla, eikä pakkasta pyrkinyt sisälle. Yhdeltätoista heräsin ja huomasin Laurin olevan lumitöissä, puhdistamassa autoa kymmensenttisen lumivaipan alta. Minulle riitti kuntosali hommaan lumitöissä. Ihmettelimme ettei kertaakaan tullut vaivautunutta oloa, vaan tuntui mukavalta että pystyi sopeutumaan poikkeusoloihin.