Suomenluonto%20lehdest%C3%A4-normal.jpg Viimeviikkoinen Kantri-lehti sävähdytti, ja siinä oleva monen sivun artikkeli Punajuurta bloggarin tapaan. Tarkenpi lukeminen paljasti blokkarin asustavan aivan naapurikylässä. Annaleena Rytkönen oli valmistanut monenlaisia punajuuriherkkuja Kantrin lukijoita varten.

  Mutta jos katsoo ylläolevaa kuvaa, jonka raahasin Suomenluontolehdestä, ihmettelee mukulan muotoja ja värejä. Eivät ne ole punajuuria, siinä köllöttelevät kalkkitryffelit.

   Artikkelin lopuksi oli muutama lause Annaleenan koirista. Hänellä on kaksi koiraa ja toinen niistä on lagotta tryffelikoira, Tämä lause se sävähdytti erityisesti. Tryffelikoira ja ihan naapurissa!  Puutarhamaata, isojen tammien juurrusalueella, lapiolla kääntäessäni olen monta kertaa ihmetellyt kummallisen näköisiä muhkuroita. Oon tietysti ymmärtämättömänä heitellyt ne kauemmas kanervikkoon. Olisiko ne olleetkin näitä kummallisia otuksia?

   Nyt olemme sopineet Annaleenan kanssa, että asiasta otetaan selvää. Ransu-koira opetetaan fryffelin tyoksuun ja vierestä seurataan jännityksellä mitä tapahtuu.

Kalkkitryffeli%20YLE%205.9.2011-normal.j

  Tämä kuva on Ylen ohjelmasta muutaman vuoden takaa.