Hapanleivän leipominen ei tälläkertaa kiinnostanut, niinpä etsin käsiini Luomuleipojan käsikirjan. Selailin sitä aikani, ohjeet eivät sellaisenaan sopineet käytettävissä oleviin tarvikkeisiin. Ideoita sieltä kuitenkin tuli, ja voihan sitä lisätä mitä kulloinkin sattuu käsillä olemaan. Mittasin litran vettä kulhoon, pakkaskaapista etsin hapanleivän juurta, siitä lohkaisin palan ja sekoittelin lämpimään veteen. Kirjasta sain vihjeen hunajan käytöstä leivän hapatuksessa. Piirakoiden teosta oli jäänyt ruisjauhojen siivilöidyt kuoriosat, jotka sopivat hyvin tähän käyttöön. Myllyllä jauhoin vehnää, sehän on täyttä grahamjauhoa. Tämä juuri happani mukavasti yön yli. Aamulla alustin taikinan vehnäjauhoilla, lisäsin kuivahiivan, liotetut aprikoosit ja vähän rusinoita, fariinisokeria ja suolaa. Kohottelin tarvittavan ajan, jaoin taikinan neljään vuokaan, taas kohotukset ja sitten vaan paistamaan. Tällä kertaa kaikki onnistui maunkin puolesta yli odotuksen.
     Muuta leipää ei taideta tarjota Jouluaterioilla tänä Jouluna.