.jpg

Helenan ja Juuson häissä muisteltiin kuinka Helana koululaisena tuli mielellään pilkkireissulle ukin kanssa. Tämä matka jota muistelen oli itsenäisyyspäivän aikaan. Pilkkiminen jäi tällä kertaa vähiin sillä Helena vaipui ajatuksiinsa ja mietiskelyn tuloksena hän kysyi minulta: "onko sinulla kermaa ja mustikoita, tehtäisiin itsinäisyyspäivänkakku?"

Tarvittavia aineita löytyi varastosta ja kakku onnistui hyvin. Omista kuvakansioista en löytänyt kakun kuvaa, tämän version Eeva lähetti Gmailiin josta sain sen siirrettyä omaan kansiooni.

Kakkua oli niin paljon että illansuussa keitin termospulloon kahvia ja menimme lakoilla täytetyn ja mustikoilla ja kermavaahdolla aikaansaadun tuotoksen kanssa terveyskeskukseen tervehtimään Sulo ystäväämme.

Sulo kuului siihen veteraanien joukkoon, jotka kutsuttiin Edvin Laineen ohjaaman Tuntemattoman sotilaan kutsuvierasnäytäntöön. Vaitelias veteraani oli palattuuaan kotiin elokuvan nähtyään. Oikein aisti kuinka järkyttynyt hän oli elokuvasta.

Sulo oli innoissaan lakkakakusta ja päätti, että ensi kesänä hän käy katsomassa omalta suoltaan onko siellä lakkoja. Sai hän elää ajatuksissa tämän lakkareissun