Pekkasen%20siivous%2017.10.13%20010-norm Muistelen tässä edellistä viikkoa jolloin oli lähiruokaa  tarjolla. Silmät vähän sumenivat, kun ovikello soi ja ovella oli naapuri madekeittokulhon kanssa. Made oli saatu edellisenä aamuna, ja keittokulho lämmitti käsiäni. Laitoin heti juuri valmistuneen keiton lautaselle ja söin puolet keitosta. Toisen annoksen söin lounaaksi seuraavana päivänä. Herkkuahan se oli.

   Retkipäivänä tapasin naapurin tytön ja sovimmen hänen kanssaan sieniretkestä jo seuraavaksi päiväksi. Saalliiksi saimme kumpikin korillisen suppilovahveroita . Perkasin ne hänen luonaan ja sillä aikaa hän valmisti ihanan suppilovahverokeiton lounaaksi, jonka nautimme omatekoisen porkkanaleivän kanssa.

  Tuutko joskus syömään teeripaistia, jos saan saalista? kysyi metsästäjä Asko kerran käydessään. Tokihan riistaruoka maistuu aina hyvälle. Tämä paisti oli valmistettu Askon kehittämän reseptin mukaan ja se maistui todella herkulliselta. Siljan tekemä perunamuusi, puolukkahillo, tomaatin siivut ja herkkukurkut täydensivät aterian.

  Näitä naapurien tarjoamia herkkuja saa monellakin tapaa kutsua lähiruuaksi. Tällaisista aterioista riittää lämpimiä makumuistoja pitkäksi aikaa.