IMG_1440.jpg

Löysin arkistosta lumisen muurahaispesän kuvan. Hain kuitenkin kuvia blokin "Mitä kummaa muurahaipesässä" joka on julkaistu 27.5.2018. Kaikkein suurimman kilpikaarnaisen männyn juurelle, kiven päälle muurahaiset ovat koonneet pesän, joka ajoittain tuntuu hylätyltä.

Siinä hakemassani kuvassa pesän kylkeen on avautunut pyäreä reikä, noin kuusi senttiä halkaisijaltaan. Sitä kuvaa ihmeteltiin muiden lukijoiden kanssa, eikä ratkaisua pulmaan löytynyt.

 Eilen oli taas kauppapäivä, innostuin tekemään punajuurista keiton, jota syön ainakin kolmena päivänä. Poimin voitatteja pihalta ja esivalmistelin ne pikkelsiksi. Niinpä olinkin sitten lounaan jälkeen väsynyt ja otin pitkät päiväunet ja vielä senkin jälkeen olin väsyneeä sohvalla.

 Kuitenkin virkosin auringon laskun aikaan ja ajattelin käväistä katsomassa mitä maalämmönnäytötte kuuluu. Joka ilta olen syönyt puolukoita pientareelta ja niin eilenkin menin sen ison männyn juurelta maistelemaan sieltä tuoreita marjoja.

 Poistuessni marjapaikalta näin mustan kiepille asettuneen käärön jonka tunnistin heti käärmeeksi

20190924_123830%20%282%29.jpg

Tällä kertaa en väistänyt. Hain toiselta puolelta pihaa rautaharavan ja rautalapion ja lapiohomma oli käärölle vetäytyneelle eläimelle kohtalokas.

Muistin sen ihmeellisen onkalon muurahaispesän kyljessä, josta blokissa on kaksikin kuvaa. Oliko kyykäärme menossa talvehtimispaikalleen ja minun iltapala koitui sen kohtaloksi.