Nyt pitää antaa Laurin ajotaidosta ja auton peruuttamisesta 10 pistettäjä ja kaikki papukaijamerkit. Oikein mahtailin kuinka tulostin Google mapsista reittikartan Laurin serkun 70 v  syntymäpäiväjuhliin. Tulosteet tiiviisti mukaan ja alkumatkan seitsemänkymmentä kilometriä meni oikein mukavasti, mutta sitten otettiin ohjeet esiin ja alettiin seurata tienviittoja. Mista löytyy Karhentie, josta käännytään oikealle? Sitä noin 2 min ja löytyy Korpijärventie, sitä 1 min. Käänny vasemmalle jatkaaksesi väylällä Korpijärventie noin 3min, jatka väylälle Majamaantie noin 2 min ja käänny vasemmalle jatkaaksesi väylällä Majamaantie noin 2 min, käänny oikealle kohdassa Komintie. Haettu kohde on oikealla puolella noin 2 min.

      Mutta Karhentietä 500 metriä ajettuamme tuli eteen y-risteys, vasemmalle osoitettiin Ampumaradalle, suoraan metsäkoneen ajoreittiä vei soramontulle, jota voi kuvata Tyrnävän kunnan Pirunpelloksi.  Tässä vaiheessa minua alkoi jo kuvotttaa! Ei kuitenkaan tullut paniikkia, olihan kännykkä ja kumisaappaat mukana. Routaisella soramontulla auto kääntyi vaivattomasti. Kokeilaanko sitä Ampumaradantietä, sitä oli kuljettu paljon ja aurattu hyvin. Siis siitä eteenpäin, ei kuitenkaan kovin pitkälle, sillä edessä oli vahvalla rautaportilla suljettu alue. Siinä vaiheessa Laurinkin päähän nousi hiki ja hattua ei enää tarvittu. Mutta peruutus sujui käsittämättömän sujuvasti. Y-risteysen kohdalla auto kääntyi vaivattomasti ja palattiin takaisin Karheentielle ja heitettiin Googlen tulosteet takapenkille. Karhentietä ajeltiin  noin 10 km josta käännytiin oikealle jota oli 6 km Komintielle. Mutkaista ja mäkistä tietä ajoi edellä raskaassa tukkilastissa puutavara-auto. Meni niin vauhdikaasti että hyvää teki! 

      Komintielle saavuttuamme haikailimme kumpaan suuntaan siitä pitäisi jatkaa. Oikealla oli kuitenkin penkan suojassa talo ja siellä pihamaalla liehui Suomen lippu joten sanottiin että kokeillaanko tuota?

      Nykyään nuo setsemänkymppisten juhlat on niin ohjelmoitu, että löytyi kuin löytyikin pieni hetki Laurin muistelulle suvun karjalaiselle lähtökohdalle. Juhlakalut ovat niin virkeitä että osallistuvat mitä erilaisimpiin kerhohin ja järjestöihin. Tämä päivänsankari kirjoittelee runoja joita puoliso tulkitsi.

     Ruokatarjoilussa emännät panevat parasta taitoaan esille. Nyt oli otettu huomioon vanhojen ihmisten mausteensietokyky, vasta yön yli nukuttua huomasin hienon mausteen, eli muskotinkukan maun suussani.

     En ihmetele kuinka me tietokone-aloittelijat ajamme harhaan, mutta että navigaattorin kanssa ajavat joutuvat tekemään uu-käännöksen juhlapaikaa hakiessaan, lasken jo ohjelmoinjan viaksi