Tyrnipuu%207.9.13%20009-normal.jpg

   Harmi ettei ole otettuna yhtään pakkaspäivän kuvaa. Kuitenkin aurinkoisina pakkaspäivinä aurinko paljastaa pimeimmänkin nurkan ja sieltä löytyy varmasti jotain ylimääräistä. Imurilla saa jonkunlaisen rauhan palautettua. Ja mitä siitä seuraa, ainakin hikeä, jos ei kuitenkaan kyyneleitä. Tällainen pieni ihon lämpeneminen on tarpeen ennen suihkua.

Suihkun jälkeen tuli mieleen lämmin tyrnimehu, ja sitä kautta syksyinen tyrnisato.  Tämä kuvassa taitettu Terhi-lajike kasvoi muutamassa vuodessa niin korkeaksi, ettei maasta käsin poimiminen onnistunut. Heitin naruja ylempiin oksanhaaroihin ja taivuttelin hitaasti kunnes kuului pieni rapsaus ja latva oli murtunut. Taivuttelin sen alas ja pääsin käsiksi runsaaseen satoon.

Tyrnipuu%207.9.13%20005-normal.jpg

 Tyrnimarjoja sain poimittua kolmisen ämpärillistä. Jätin muutaman oksan poimimatta, ajattelin että puutarhaa kiertäessä voi napata muutaman marjan suuhunsa. Ne olivat maistuneet myöskin linnuille, aivan rungon vieressäkin olleet marjat olivat löytäneet syöjänsä. Kuvassa on pari viinirypäleen terttua. Kesä oli lämmin ja rypäleetkin saivat arominsa.