Al-Ahram%20002.jpg

Sanotaan että talteen vanha pannee, mutta ei muista. Niinhän se on, tämäkin 29.2.1986 Kairossa ilmestyneen Al-Ahram lehden olin laittanut kansioon, jonne olin aikoinaan kerannyt kudontapiirissä käyttämiäni ohjeita. Tallella oli vielä Tuuterin kansallispuvun ristipisto- ohjeet esiliinan helmaan, puseron olkapähin  ja kaikki muutkin. Esiliinan vyönauhan loimen luontiohje oli merkitty lanka langalta.

Tästä matkasta olen kirjoittanut ja Antilta saamani kuvan kanssa laittanut blokin 6.1.2009  Nyt kun tämä talteen pantu lehti ilmaantui esille, nousi matka tietenkin mieleen. Haeskelin kamerakuvia joita matkalla otettiin. Ylimmässä kuvassa menen tervehtimääm Kairon opasta Muhamedia, joka muisti minut edelliseltä matkalta. Hän lähti heti tervehtimään Lauria ja kuulin kuinka joku sanoi takanani: "tuo tuntee nuo".

Alin kuva on otettu hotellin ikkunasta johon olimme majoitettu poikkeustilan vuoksi. Kadulla vartioi sotilasajoneuvo, yöllä sotilaat kävivät nukkumaan kadun reunamille. Muuten Kairon kadut olivat autiot ja tyhjät ulkonaliikkumiskiellon vuoksi.

Aamulla Lauri kävi kioskista ostamassa juuri ilmestyneitä Al-Ahram lehtiä tuliaikiksi kotimaahan.

 Muuetnkin aika oli erikoinen. Palme oli murhattu 28.2.1986 kotikadulleen. Luksorissa jossa olimme olleet, oli Tanskan lippu yhden hotellin ovenpielessä. Kuninkaalliset vieraat viettivät turvallisen loman.