Näitä Kiinan ikuisia aarteita riittää jokapuolelle maailmaa kierrätettäväksi. Tampereelle on  tulossa näyttely terrakottasotilaista, kuvassa on kuitenkin keisarin pronssivaunut. Siitä palautui mieleen laaja pronssiesineiden näyttely jonka saimme nähdä Dallasissa. Näyttely oli kiertänyt eri paikoissa, koska ostamani näyttelykirja: The Great Bronze Age of China on painettu The Metropolitan Museum of Art  toimesta New Yorkissa. Hain kirjasta painovuotta löytämättä sitä. Aika ei ollut pystynyt himmentämään näiden esineiden lumoa. Nehän tyrmäävät ikuisuudellaan, joka tuntuu olevan läsnä näitä aarteita katsellessa.
   Kiinan aarteisiin saimme Laurin kanssa tutustua myöskin niiden omassa ympäristössä. Siitä on muistona kortteja eri paikoista, tietysti paljon valokuvia, mutta iloa tuottaa katsella L´ Architecture antique Chinoise kirjaa, jossa kulta loistaa kannen lisäksi monissa rakennelmien koristeissa.
   Kiinassa on niin paljon ainutlaatuista nähtävää, että niitä kaikkia ei pysty varastoimaan muistiinsa. Mieleen jäi kuitenkin tarkka kuva Keisarinna Ci Xi n Marmori laivasta. Jos oikein muistan, määrärahoja oli annettu Keisarinnalle laivaston rakentamista varten, hän päätti kuitenkin rakentaa Marmorilaivan kesäpalatsinsa puistoon. Vaikka oli alkukevät  siellä käydessämme, sää oli aurinkoinen ja näkymät ikuisia.
   Mitähän olisi jäljellä merenrantaan rakennetuista laivoista? Tämä Marmorilaiva on, ja pysyy Keisarinnan kesäpalatsin tekojärvellä.