20190731_190809%20%282%29.jpg

Tarkkaan piti miettiä mitä kuvaa tarjoan eilisestä tapaamisesta blokin kuva-arkistoon. Tämän Ylen aluetoimittajan auton kuvan valitsin, kahta muuta tarjosin, virheenä palautettiin.

 Naapurit pitävät minua ajan tasalla kylän tapahtumista. Jaana Kallio on koonnut paikakunnalla toimineista taiteilijoista tutkimusta ja rajannut lopun 1980 luvulle. Tietoja ja teoksia on kerääntynyt 80 taiteilijan töistä.

 "Sinullahan on joitain teoksia jotka sopisivat Jaanan kokoelmaan" viestitti naapuri Anna Maija keväällä. Niinpä  Seppo Näätäsen "Yöllinen messu" jolla nimellä taiteilija teosta kutsui, pääsi osaksi kokoelmaa. Unto Liettyän ja Eero Sysikummun teoksia oli myöskin tarjolla.

 Erityisesti Jaanaa kuitenkin kiinnosti isokokoinen K. Fagerin teos vuodelta 1945 jolloin taiteilija asusti tässä, nyt minun asumassani. talossa sotapakolaisena. Tämän teoksen vuoksi hän halusi tarjota Ylen paikallistoimittajalle mahdollisuuden haastatteluun ja kuvaamiseen.

 Paikalliset radio ja TV kanavat tekevät muutaman minuutin pituisia jaksoja tästä tapaamista, tarkoituksella esitellä Jaanan kokoelman eri vaiheita.