piirakat%20005.jpg

Teki mieli taas kokeilla onnistuuko uusista perunoista perunapiirakat, minun herkkuni. Otin perunat jo eilen lämpiämään sisälle, muistan kuinka joskus tein piirakoita suoraan kylmiöstä otetuista perunoista ja niissä oli makea maku. Peruna on vaativa ruoka-aine ja täytyy tuntea sen erilaiset käyttömahdollisuudet.

 Nämä uudet omalla pientareella kasvaneet eivät vielä olleet riittävän jauhoisia, muusi oli kovin kokkareista ja niinpä otin siivilän avuksi ja puristin muusin siivilän avulla notkeaan kuntoon.

Helenan ja Juuson kanssa ihmeteltiin kuinka riisipiirakoiden kuori oli melkein pehmeää mössöä. Mietittiin mistä se voi johtua, enkö ollut vaivannut kuoritaikinaa riittävästi, eikä sitkoa ollut kehittynyt. Mutta Eeva M taisi sanoa oikean syyn, riisipuuro olikin liian lämmintä ja se pehmitti kuoren ennen paistamista. No, meilla ei ollut silloin aikaa jäähdytellä puuroa, eikä tosin tullut mieleenkään, mitä kuumä puuro vaikuttaan piirakoiden onnistumiseen.

Kuumat rapeakuoriset piirakat voitelen valkosipulivoilla ja herkku on valmis