IMG_0650.jpg

Television renkatessa syksyn aikana, löysin radiosta muutamia mielenkiintoisia ohjelmia. Vaikka eilen televisio olisi näyttänyt kanavillaan purkitettuja lähetyksiä, avasin kuitenkin radion Lauantain toivottujen aikana. Tätä ohjelmaahan ollaan kuunneltu jo vuosikymmeniä ja aina sen toivottuja haluaa kuunnella uudestaan.

Eilen kuuntelin korva tarkkana tutulta kuullostavaa laulua, saksaksi se esitettiin, enhän ole mikään musiikki-ihminen, mutta erotan kuitenkin useimmat saksalaiset naislaulajat .Tätä ääntä en tunnistanut ja sehän olikin Pola Negrin laulama Nocturno, joka oli äänitetty Berliinissä vuonna 1937.En muista koskaan kuulleeni Pola Negrin lauluja, eikä ne ole jääneet ainakaan mieleen ja sävähdyttäneet niinkuin tämä esitys

Television historiasarjan: Euroopan uudet tuulet 1918-1939 on kylmäävää katsottavaa. Sarjassa seurataan Eurooppalaisten kansojen kohtaloita, osin henkilöiden päiväkirjojen ja kirjeiden valossa.

IMG_0646.jpg

Syntyjään puolalainen Pola Negri luovi elämänsä aikana maanosasta toiseen ja historia muistaa hänet selviytyjänä.

IMG_0651.jpg

Jos tämä historiasarja jatkaa vielä seuraavan 1939 alkaneen sodan kuvaamista, luulen että en halua palauttaa mieleen niitä kauheuksia ja lapsuusaikani muistoja.