Tämä kalastaja Pentti Linkolan haastattelu Maaseudun Tulevaisuudessa palautti mieleen Maaseudun Sivistysliiton järjestämän kirjoituskilpailun" Ei auta, sanoi nauta". Onhan siitä vierähtänyt jokunen tovi, mutta sen muistan, että meidän Tarinatuvassa otettiin osaa tähän kirjoituskilpailuun. Useilla henkilöillä oli moninaisia kokemuksia lehmien parissa. Kaikkiaan tähän kilpailuun osallistui yli 3000 kirjoittajaa. Kirjaan, johon valittiin parhaat ja palkitut kirjoitukset, ei meikäläisillä ollut sijaa. Kuitenkin osallistuneita kirjoituksia julkaistiin "Maaseudussa" vuosikausia ja siellä meidänkin kirjoittajat saivat sanansijan.
     Sanoin jo alkuvaiheessa, että tämä kirjoituspaljous, omakohtaista kokemuksista lehmien parissa, tuottaa vielä akateemista tutkimusta. Väitöskirja on jo julkaistu, se meni kuitenkin jotenkin ohi, mutta Linkolan ylistys maidolle palautti mieleen Tarinatuvan kirjoittajat. Monelle kirjoittajalle vietiin Laurin kanssa se Maaseutu, jossa hänen kirjoituksensa oli, ja se riemu, jonka oman nimen näkeminen kirjoituksen lopussa, sen kyllä muistaa
     Linkolalle maito on ollut elämän eliksiiri, ja auttanut moneen pieneen vaivaan. Ja kun se maistuukin niin käsittämättömän hyvältä. Tässä olen samaa mieltä Kalastaja Pentti Linkolan kanssa.