first-century-jerusalem_shg-normal.jpg

Eilinen päivä kului tv.n ääressä. Odotin mielenkiinnolla Jerusalem 24h ohjelmaa. En ollut ottanut selvää miten ohjelma oli tehty ja ajattelin että se seuraa Jerusalemin elämää suorana. En muista oliko se Berliini 24h suorana, jotenkin siitä jäi kuitenkin sellainen mielikuva. Tämä Jerusalem 24h oli kuvattu huhtikuussa 2013 ja kuvausryhmiä oli 70. Olihan se aluksi aika sekavan tuntuinen, mutta vähitellen huomasi miten eri kuvausryhmät seuraavat ihmisten elämää. Jäikö ohjelmassa Juutalaisten elämän seuraaminen vähemmäälle, mieleen jäi palestiinalaisten perheiden tavallinen kotielämä. Ihmettelin mielessäni kuinka rauhallisesti he tuntuivat elävän, vaikka jokapäiväinen vaaran uhka oli väijymässä.

  Juutalaisia edusti ainakin Berliinistä lähtöisin olevat vanhat rouvat, joilla oli filippiiniläiset palvelijat. He muistelivat Natsien vainoa ja lähtöään Berliinistä. Etiopian juutalaiset eivät mahtuneet synagogiin. Nuoret palestiinalaisten iskuissa vammautneet naiset lapsineen kuvausryhmä tapasi kaduilla, jossa iskut olivat tapahtuneet.

  Kukin uskontoryhmä harjoitti jumalansa palvelemista omalla tavallaan. Uskovien tapojen moninaisuus hämmästytti. Fysiikkaa ja matematiikkaa opiskellut, pyhäinkuvia suuteleva uskova tunnusti, että mitä enemmäm tutkii, sitä enemmän tulee sokeita pisteitä.

Aerial-Views-Of-Jerusalem-007-normal.jpg