Taimilaatikko%2030.5.2014-normal.jpg

 Yhdessä taimilaatikossa oli 90 tainta ja kaikkiaan laatikoita oli 16 kpl. Aukolle oli jätetty ainoaksi siemenpuuksi pitkä ja solakka pihlaja. Se oli niin vaatimaton ettemme huomanneetkaan sitä, ennenkuin yksi nupullinen kukkaterttu oli varissut taimilaatikon viereen.

Juuso%2029.5.2014-normal.jpg

Tämä kuvio metsästä hakattiin aukeaksi, oli maksettava perintöveroja, ja ikääkin tämän aukon puustolla oli jo 90 vuotta. Eevan ottama kuva näyttää Juuson istutuspuuhassa, koetan katsoa kuvaa tarkkaan ja ehkä Helenakin on jossain tuolla taimilaatikoiden luona, taitaa olla kuitenkin Juuson takana. MHY oli varannut meille vain kolme kuokkaa joilla istutus tehtiin ja olihan meitä uurastajia kuitenkin viisi henkilöä. Vesa sai oman kuokan, Juuso ja Helena toisen , me Eevan kanssa tehtiin kolmannella välineellä, Eeva kaivoi kuopat, minä laitoin taimet maahan. Vesan kuokanvarsi hajosi kivikossa ja hän sai Eevan kuokan käyttöönsä. Eeva kaaputteli kuopat hajonneella kuokalla. Viidessä tunnissa saimme istutettua yli puolet varatuista 1440 taimesta.

Jatkoimme työtä seuraavana päivänä. Aluksi olimme huokailleet, että ei varmaan saada kaikkia taimia mahtumaan tähän aukkoon, mutta niin vain kävi, että pieni kaistale jäi tehtäväksi seuraavana keväänä. Laitoimme ehkä paikkapaikoin taimia liian tiheään.