Kolmas mustikkapiirakka saman mutu tuntuman ohjeen mukaan. Eli otetaan sitä mitä sattuu olemaan. Yksi muna, kahvikupillinen sokeria, dl kermaa, 2dl vehnäjauhoja, leivinjauhetta, kardemummaa, hitunen vaniljasokeria, loraus rypsiöljy, öljyn määrää en ole mitannut tarkasti. Sokerista osa laitetaan marjojen joukkoon ja lisätään tl maissijauhoja sitomaan marjojen nestettä. Tällä kertaa vaan se vaniljasokeri unohtui laittamatta ja maku oli vähän vajavainen. Kaikkein hankalin vaihe piirakanteossa on ollut paistovuan voiteleminnen, mutta leivinpaperin käytöllä sitä hankalaa vaihetta ei enää ole.
Ennenkuin mustikkapiirakan tekoon voi ryhtyä, piti käydä aitantakaa poimimassa mustikat. Samalla maistoin kirsikoita ja nekin olivat senverran kypsiä että poimin niitäkin. Eihän sitä koskaan tiedä milloin marjat metsästä looppuvat ja linnut siirtyvät pihamarjoihin ruokailemaan.
Kommentit