Kev%C3%A4tkuvia%2015.3.14%20017-normal.j

Siemenkokoelma näyttää päiväkirjalta. Päivämäärä pussin kyljessä muistuttaa milloin taimikasvatus on aloitettu. Lehtikaalit ovat onnistuneet hyvin, vaikka kylvö on ollut vasta huhtikussa. Purjot ovat mielenkiintoisia. Oon  jättänyt purjoja talvehtimaan, keväällä niistä saa vielä juuria keittoon. Muutamia purjoja jää kuitenkin kasvamaan kesäksi, ne kasvavattvat kukkansa ja  siemenet kehittyvät suotuisina kesinä. Syksyllä otin yhden siemenpallon sisälle, siinä se pyöri talven eteisen pankolla. Varistin muutaman siemenen multaan, ja hyvin tuntuvat itävän.

  Mustajuurta kokeilen taas keväällä, jos löydän uusia siemeniä kaupoista. Parsa-ja lehtikaalit antavat satoa, vaikka kohtaavat monia tuholaisia kesän aikana. Luulen että nokkosvesi aika-ajoin annettuna hyödyttää niitä.

Kev%C3%A4tkuvia%2015.3.14%20001-normal.j

 Muutama hyasintti kurkkaa jo eteläiseltä seinustalta. Kasasin niiden päälle kuivia heiniä ja lehtiä ettei keväthallat turmelisi tulevaa kukintaa. Nämäkin ovat kukkineet jo monena keväänä. Tuoksun vuoksi niitä täytyy tervehtiä maahan asti kumartaen!