Leipi%C3%A4%20ja%20piirakoita%2019.11.20

Eilen leivotut aamiasleivät tuntuivat lämpöisinä maisteltuina liian suolaisilta, onhan niissä sitä hapanjuuren makuakin, joka voimistaa makuja. Tänään aamiaisella liika suola ei enää haitannutkaan. Leivän päälle tuli sitruunanmehua, kourallinen mungpavunituja, näille valuttelin Neitoöljyä päälle.. Kinkku-ja juustosiivu päällimäiseski, salaatinlehti väriä antamaan. Maut sopivat hyvin yhteen, eikä leivän suolaisuus tuntunut. Näitä aamiaisia nauttiessa palautan mieleen lääkärin sanat, kun hän katseli laboratoriotuloksia: "harvoin näkee näin hyviä tuloksia" Mitäpä muttamaan ruokavalintoja jos laboratoriokokeen tulokset ovat näinkin passelit.

Leipi%C3%A4%20ja%20piirakoita%2019.11.20

Tämänpäiväiset tuotokset tulivat uunista ulos. Jotkut riisipiirakoista olivat pohjista melkein palaneita, muuten ne olivat hyviä. Perunapiirakoita tein vain muutaman, ihan vain maistiaisiksi. Riisipuuroa tuli niin paljon, että keitin muutaman porkkanan ja tein porkkanalaatikon. Puuroa jäi vielä yksi annos iltapalaksi, se taas vaati mustikkasopan. Siihen laitoin kuitenkin puoli minigrip pussillista aronioita ja vuoden -12 omenamarmelaadi jämät. Hyvältä maistui.

 Sen verran tuli näissä puuhailtua, että lattian siivous jäi huomiselle päivälle. Leipomisesta varisseita jauhoja siirtelin pöytien alle etteivät leviä laajemmalle.