Kirpitsat%20003.jpg

Hellevillä ja Paulilla oli taas tuliaisena kasvattamiaan kurpitsoja. Kaupasta he toivat minulle maustettuja rahkoja ja kermaa jäädykkeitä varten. Kaikkia muita ruoka-aineita minulla olikin. Lupasin tarjota heille jäädykkeita joita olen valmistanut iltaherkuiksi. Puolukalla maustettua Hellevi arvaili kirsikaksi, Pauli tunnisti puolukat. Toisessa jäädykkeessä käytin pakastettua omenahilloa ja siinä oli makeutusaineena kondensoitua maitoa. Luulen että heilläkin syödään kohta omatekoisia herkkuja.

 Katseltiin Helenan ja Juuson hääkuvat, Hellevi ihasteli Helenan pukua, pitsistä yläosaa ja etenkin helman laahusta. Hääpaikkaa he ihastelivat, erityisesti koristelua ja siinä ikkunoissa olevia ihania lasimaalauksia.

Kirpitsat%20007.jpg

Pauli taisi vähän ihastua näihin salkoruusuihin. Alkoi kyselämään valmistavatko nämä kukat siemeniä. Onneksi minulla oli varastossa näiden siemeniä edellisiltä hyviltä siemenvuosilta. Täman syksyn siemenet eivät valmistu itamiskuntoon. Salkoruusua oli edellisenä kesänä kasvamassa useita erivärejä, vain namä sävyt säilyivät viime talvelta. Nyt salkoruusut halusivat kasvaa tasaisessa rivissä, näkymä vähän ryhdistää puutarhan omavaltaista kasvustoa.

Paulilla oli lähtiessä muutakin uutta kasvatettavaa. Humalasta hän irrotti verson josta yrittää kasvattaa uutta kasvia. Jos se ei onnistu palataan asiaan joskus myöhemmin. Maahumala oli heille aivan tuntematon kasvi, siitäkin he saivat versoja jotka varmasti kasvat uudessa paikassa

 Valkosta malvaa he hakevat myöhemmin syksyllä. Keltaluumun taimista puhuttiin myöskin, niiden istutus onnistuu ehkä keväällä paremmin. Oliko se toissa syksynä kun sain heiltä pari ämpärillistä tummia luumuja, niitä söin koko talven!