Kaurapaistos%20001.jpg

Otin eilen pakkasesta iltapalaksi rasian omena-kaurapaistosta. Se olikin viimeinen rasia edellisestä paistoksesta.

Talviomenoilla oli hyvä menekki ja kiitinkin niistä tätä raihnaista omenapuuta. Naapurit keräsivät, kukin vuorollaan kuusi pussillista omenoita. Eilen keräsin Annalle ne muutamat jotka olivat vielä puussa ja parhaat niistä jotka olivat vielä jääneet keräämättä. Kuitenkin jäi vielä pesuvadillinen pieniä ja rikkinäisiä ja niistä minä sitten suunnittelin iltapalapaistosta itselleni. Onhan minulla hyviäkin omenoita varastossa , mutta en raskinut näitäkään kompostiin heittää.

 Pilkoin pienistä omenoista lohkoja kattilallisen ja hauduttelin niitä laimeassa sokerivedessä että pehmenivät minulle sopivaan muotoon. Kauraryynit vanhenevat tässä kuussa ja oli korkea aika saada niitä käytetyksi. Sulatin 100 grammaa voita ja lisäsin samanverran rypsiöljyä kattilaan, vaaleaa siirappia ja ihan vähän suolaa, desilitra kermaa ja sitten menikin puoli paketillista kauraryynejä tähän paistokseen. 20 minuuttia paistos oli kypsymässä, nyt on vain maistamista vaille valmis.

Monta maukasta iltapalaa tästä saa pakastettua.

 Eilen Anna toi tuliaisena pussillisen tuoreita muikkuja, valmistin niistä maukkaan muikkukeiton kainuulaiseen tapaan, samanlaista jota isoäitini Anna Selina keitti tuoreista muikuista.