Katsoin juuri netistä Teeman ohjelman  Muistia etsimässä. Erinomaisen kiinnostava ohjelma tällä iällä, vaikkei sen  laajaa tieteellistä sanomaa pystykään tällä järjellä omaksumaan. Monitieteellistä teoreettistä tietoa käsitellään oman Eric Kandelin, Nobel palkittu, perheen ja hänen tutkimusryhmien kokemusten kautta. Kuinka muistot tallentuvat aivoihin?

     Olen jo kauan palautellut mieleeni muistikuvaa,joka lienee varhaisin pysyvästi tallentunut. Mietin kauan vuosilukua tapahtumalle, ja sitten huomasin isäni muistelmat jotka on hänen omin käsin kirjoittamia. Tämä muistiini jäänyt tapahtuma oli ollut kesäkuussa 1937, olin silloin 2 vuotta ja 8 kuukautta vanha.

    Muistissa laskeudun pirtistä askelman keittiöön jonka lattia on valkoisten pallojen peitossa, ikkunalasit pallojen seassa. Joku tempaisee minut syliinsä, vie takaisin pirttiin. Tunnelma on uhkaava ja hätäinen. Isäni kirjoittaa, että raesade joka runnoi rukiinlaihon, hakkasi nuoret puut oksattomiksi, turmeli kaikkea kasvavaa, vauriot näkyivät maastossa vuosikausia. Isäni mielestä rakeet olivat pienen nauriin kokoisia, minun nykyisessä mielessä ne olivat kuin suuri korillinen pingispalloja olisi kaadettu keittiön lattialle.

     Tätä mieleenjäävää tapahtumaa on lapsuudessani kerrattu ja muisteltu siinä määrin, että minunkin muistiin on tallentunut selvä kuva ja tunnelma myrskyisästä tilanteesta. Isäni kertoo muistelmissaan kesän olleen kuitenkin hyvän ja lämpimän. Ohrasta ja perunasta jotka eivat viela olleet kasvuvaiheessa tuli hyvä sato.