Katsuran syksyinen tuoksuva ruska ilahduttaa aamiaisleipien vihannesten kerääjää. Ensin vähän ihmettelee, mikä kumma lehahdus syksyisessä puutarhassa. Heti kun ajatukset asettuvat sen tuoksun varmistaa ja muistaa kiitellä vaaleanpunaiseksi muuntuvaa katsuraa.  Tokihan vihannesmaalla on muitakin tuoksuvia kasveja ja niitä kerään pestoksi, eli hakkelukseksi joka aamu leipien päälle. Ruohosipulimaa täytyy hoitaa huolellisesti saadakseen syksylläkin satoa, samoin saksankirveli tuottaa uutta versoa, mäkimeirami on tuoksuva lisä ja persilja. Aamiasleivät kostutetaan sitruunanmehulla ja Neito-öljyllä, juustosiivut ja lihaleike peston päälle ja päivittäinen huokaus: voiko ruoka olla näin hyvää! Toukokuusta lokakuulle nämä puutarhan tuottamat ihanat herkut.