Mustikkapullat%205.8.2014%20005-normal.j

Vajaasta lautasesta näkyy, että mustikkapullia on jo maisteltu kylmän maidon kanssa. Aikoja sitten varasin pöydälle ohjeen mustikkapullista, toiveena saada tuoreita mustikoita pullien leipomista varten.

 Helena lupaili tulla Juuson kanssa poimimaan marjoja, jos jostain löytyy poimittavaksi asti. Pieni vihje riittikin, että siellä Helenallekin tutussa paikassa, rehevällä mäntykankaalla, olisi ehkä marjoja meidän tarpeeksi. Muuamassa tunnisssa astiat täyttyivät isoista ja maukkaista mustikoista.

 Tuli kuitenkin mieleen, tokko sitä jaksaa enää leipomispuuhiin ryhtyä väsyneenä poimisretken jälkeen. Kuitenkin, kun oli syöty hyvin ja vähän levätty, puhtia riitti kun mustikkapullien maku vain palautui mieleen. Helenalle oli yllätys, kun hän tunsi kohoamassa olevan taikinan tuoksun. Senjälkeen Helena ja Juuso ottivatkin homman halttuun

 

Mustikoita%205.8.2014%20003-normal.jpg

 

Mustikoita%205.8.2014%20002-normal.jpg

 Oltiinhan toki marjareissun jälkeen uupuneita. Helena ja Juuso jaksoivat pinkaista rannalle uimaan, minä tyydyin haaleaan suihkuun. Heiltä onnistui marjojen puhdistaminenkin jouhevasti, saatiin pakasteeseen ihanat mustikat talvea varten.

 Auton lämpömittari näytti 29 astetta, mutta mäntykankaalla riitti raitista ilmaa hengitettäväksi.