Verho%20ja%20lamppu%20002.jpg

Tämä Laurin äidin kapioihin kuulunut leveällä pitsillä ja nimikirjaimilla koristeltu lakana toimittaa nyt verhon virkaa.

Jotenkin nuo uudet lämpöovet innostivat katsomaan kauan huomiotta olleita asioita. Jo kauan sitten olen sopinut itseni kanssa, että en nouse tuolille enkä tikkaille niin kauan kun järki on päässä. Niinpä siivoushommat onnistuvat vain siihen asti kun varpaille nousten ylettää. Laipion rajaan asettunet hämähäkinverkot, kaappien päällykset, valaisemet, kirjahylly ja kaikki muut yläpuoliset ovat saaneet olla rauhassa.

  Verhojen päälle en ymmärrä mitään, kuitenkin makuuhuoneisiin on muiden kävijöiden vuoksi laitettu nukkumista helpottavat verhot. Nyt verhojen tuuletus onnistui yhteisvoimin helposti. Juuso sai varpaille nousten olohuoneen verhot alas. yläkerran verhot irtosivat vielä helpommin. Helena toi verhot parvekkeelle ja minä ravistelin pölyt pois ja jätin ne pakkasilmaan tuulettumaan.

P%C3%B6lyt%20pois%20005.jpg

Kotipalvelun Mervin kanssa sovittiin, että hän hoitaa näitä minulle vaikeita asioita. Verhojen ripustaminen paikoilleen onnistui taas hyvin. Valaisemet saivat kyytiä Swifferillä ja mikroliinoilla. Takan päälle kerääntyneet ja pölyttyneet tavarat pyyhittiin ja aseteltiin uudelleen. Kirjahyllykin sai uutta ryhtiä. Alempien hyllyjen kirjoja ja muita juttuja käytän niin usein etteivät ne pysy säällisessä kunnossa.

 Keittiön kaappien päällykset olin edellisellä siivouskerralla päällystänyt sanomalehtikerroksella. Luimme yhdestä lehdestä päiväyksen: Maananati 18. joulukuuta 2006, se lienee ollut siivouspäivä.

Nyt ylähyllyt saivat uudet sanomat, uusine päiväyksineen.