Vuonna%202010%20kaikki%20kasvoi%20hyvin.

 Laitoin kuvan omasta puutarhasta tähän tv.;n ruokaohjelman juttuun. Yle- femiltä on tullut kolme juttua Tanskan hovin eri keittiöistä. Eihän tämä minun puutarhani kuva ole mitään Grosten linnan keittiöpuutarhaan, josta prinssi Henrik keittiömestarin kanssa kokosi juhla-aterialle tarvittavat vihannekset.

Samoja kasveje täälläkin kasvaa. He käyttivät mm lipstikkaa omasta liejuisesta järvestä pyydetyn karpin marinoimiseen.

IMG_0256.jpg

Marinaadiin he käyttivat vihreiden rypäleiden mehua, ja kaikkia erilaisia maustekasveja. siinä luulisi mudan maun vähenevän.

IMG_0135.jpg

Erilaisista kurpitsoista he saivat maukkaan lisäkkeen karppinsa ympärille. Osterit olivat ostettuja, kokin mukaan kallista tavaraa, ne keitettiin ja sitten vielä uppopaistettiin.

 Prinssi Henrik kertoi kasvaneensa sotaa käyneessa maassa Vietnamissa ja Kiinassa jossa kasvatettiin kaikki ruuaksi tarvittavat eläimet omalla tilalla ja hän oli mukana eläinten teurastuksissa. Kehuskeli osaavansa lyypsää lehmiakin: "sitä ei kovin moni osaa" hän kehaisi.

   Lastenlapset hän kutsuu mielellään lettukesteihin. valmistaa taikinan ja yhdessä sitten paistavat letut takan hiilloksella.

 Jälkiruaksi he valmistivat kesävanukkaan, niitä tarvittiin 16 vieraalle kaksi kappaletta. Siihen käytettiin puutarhassa kasvavia viinimarjoja, karviaisia, puna-valko- ja mustakerukkaa.

 Prinssi osallistuu mielellään ruanvalmistukseen ja antaa ohjeet kokeille. Ruokailu tapahtuu sitten omassa rauhassa, sinne ei kameroilla ole asiaa